Nessies Photos- Fotograf i Jönköping

2012-12-31
17:23:45

New Years

Idag är det nyår! En dag jag egentligen inte tycker om. Jag har lite svårt för högtider i överlag och får bara massa ångest, men även om jag har det lite nu ser jag faktiskt fram emot ett nytt år. Detta år kommer att innebära massa förändringar, jag kommer att komma igång med mitt företag i början av året, jag ska ut och resa och mycket annat som kommer att bli fantastiskt fint. Under 2012 har det hänt väldigt mycket, jag har mognat och vuxit mycket i mig själv och kommit på vad jag vill göra i mitt liv. Det känns bra, även om det såklart funnits saker jag velat ha annorlunda.

Idag firar jag med min fästman, vi ska äta lite mat och bara vara vi. Jag har bestämt att spela Playstation också och tänkte spela Dead Space tills jag klarat ut det. Älskar tvspel. Sedan har vi varit och simmat idag så träning har vi fått sista dagen på året. ;) Nu smäller det raketer här utanför, men jag hoppas inte att Noomie blir rädd för dem.

Hoppas ni har ett bra nyår för det ska jag ha. :D Bloggar kanske lite senare annars hörs vi nästa år!

Kramar!
Nessie

2012-12-30
22:16:31

Hemma

Nu är jag och Viktor hemma och myser i vår lägenhet. Skönt att vara hemma, tycker jag. Det är väldigt roligt att vara borta, men allra bäst är det att vara hemma. Jag är en typiskt hemmakär människa som trivs i min egen säng och sånt. ;) Ligger i den just nu faktiskt och tittar i H&M-katalogen jag fann i brevlådan idag. Mina shoppingfingrar börjar med en gång att klia, haha. Det kommer komma så mycket fint i vår! Det som kommer att vara inne är mycket mönstrat, spets, skinnjackor och åh! GE MIG VÅR!! <3

Imorgon är det nyårsafton och den ska firas hemma med Viktor. Vi ska bara ta det lugnt och åka till min mormor och hälsa på henne och min syster som är där nu. Sedan ska vi simma också, har jag bestämt. Jag älskar att simma! Vi ska såklart göra det i simhallen på Rosenlund här i Jönköping. Om de har öppet, men det är jag säker på att de har, har simmat på nyår förut. Förhoppningsvis kommer det att bli en mysig dag! Jag är inte typen som tycker om att vara ute och festa så jag ser fram emot ett härligt lugn. ^___^

2012-12-30
16:10:01

.

2012-12-30
15:26:47

Tåg

Nu sitter jag, Viktor och noomie på ett tåg från Göteborg till Jönköping. Direkttåg, så vi behöver inte byta någonstans, skönt! Vi gick lite på ett köpcentrum i närheten av Viktors farmor och farfar innan vi åkte hem, det var mysigt. Köpte ingenting dock. Däremot köpte jag massa i dagarna jag faktiskt ska ta kort på och visa, kan vara ganska kul. ^_^

2012-12-30
08:01:15

Sunday morning och inspiration

Hej bloggen!
Det är söndag och jag och Viktor ska åka hem från Viktors föräldrar och Uddevalla idag. Lite tråkigt, men samtidigt alltid skönt att komma hem. Jag längtar till min kamera, haha. Vill ut och fota, redigera bilder och få tillbaka min inspiration. Det är det jag tycker är så jobbigt med att ha ett kreativt yrke, att man ibland har noll inspiration och bara knäpper kort på måfå.
Anyways. Vår vistelse här har varit riktigt bra. Vi har träffat massor av folk och gjort massor av saker. Shoppat i göteborg , shoppat här i uddevalla, ätit mat, träffat vår vän Marlene och hennes hundvalp Daisy. Så söööööt! Haha. Jag saknar verkligen valptiden från min egen lilla Noomie när jag ser hennes vovve. Det är något speciellt med valpar och valptiden. Allt är så nytt och spännande. Hoppas vi kan skaffa en till valp snart, min bebis är ju ingen bebis längre med snart fyra år på nacken. ;)
Det var för övrigt jättetrevligt att träffa Marlene igen och prata om allt som hänt medan man varit ifrån varandra. Jag tog kort på henne och Daisy också, så det ska bli spännande att få redigera dem. Eftersom min kamera är hemma i Jönköping, fotade jag med hennes Nikon. Jag står fortfarande fast vid att Canon är bäst. ^_^ Det är jag ju vanast vid med, men det var kul att testa!
Nu ska jag nog göra mig i ordning lite. Vi hörs!

2012-12-28
20:08:12

Tangentbord
 
Idag har jag köpt ett tangentbord till min Ipad. Jättepraktiskt, då den blir ungefär som en laptop. Nu kommer jag att kunna blogga mer och framför allt göra mer saker  som jag behöver. Så ikväll sittr jag och skriver affärsplan och planerar något spännande. Jag har en liten idé som jag inte vet om jag kan förverkliga, återkommer om det. Nu ska jag fortsätta skriva. ^___^

2012-12-28
09:01:52

Mellandagsrea

Igår var jag och Viktor på mellandagsrean i Göteborg. Det var väldigt roligt, synd att jag mådde så illa bara. Hittade dessa två skönheter på bilden ovan, det är ett par ringar jag hittade för halva priset på ur och penn. Superfina! Matchar dem med någon söt topp tror jag, ni får se hela outfiten sen!

2012-12-25
21:14:08

Julafton

Hej bloggen! Hoppas att ni som tittar in här, att er julafton var toppen! :D Min var helt okej, var hos min morbror med familj och myste. Fick lite kläder och småsaker. Imorgon ska vi åka och fira med Viktors (min fästman) familj. Det blir nog kul. :)

Såhär såg jag ut i jul i alla fall. Bar kläderna från inlägget under detta. :)

2012-12-22
13:14:02

Glömde bifoga bilden ;)

2012-12-22
13:11:07

Look of today

Shorts: h&m
Skjorta:h&m
Tshirt: vila

Såhär ser jag ut idag ^___^

2012-12-21
15:44:00

Kelly och Emil
 
Från en fotografering jag gjorde för ett tag sedan med ett jättegulligt par vid namn Kelly och Emil. :) Tog en till bild också, men den är för stor för att laddas upp här, tyvärr. Lite tråkigt. Men tycker det blev väldigt mysiga bilder. :) 

2012-12-20
21:50:00

Ikväll
 
Just nu redigerar jag bilder samtidigt som jag spelar Final Fantasy samtidigt som jag bloggar. Haha. Det är fördelen med att vara fotograf och jobba på frilans. Fast det negativa är att jag har missat massor av jobbtid idag, för jag har legat i magvärk och plågats av vansinnig smärta. Skulle kollat på lite kurser för att utbilda mig ikväll, men får nog skjuta upp det till imorgon. Vi får se. Är så himla trött också. 
 
Ledsen att det inte blir så mycket bloggande nuförtiden. Bloggen är tänkt att vara en del av mitt företag och den ska komma igång på allvar inom kort. Tills dess får det bli lite såna här korta ströinlägg. 
 
Vi hörs! 

2012-12-20
20:48:00

Bilder från en djurfotografering
 
 
Här är alla bilder från en mysig djurfotografering jag gjorde för ett tag sedan. Tycker det är mycket kärlek i dessa bilder! :)

2012-12-16
16:57:07

Simmat

Har precis varit och simmat. Är rätt så stressad och lite trött idag, har massa kvar att göra innan dagen är slut. Nu är jag kvar på badhuset och väntar på en kund, det blir ett snabbt möte innan hemfärd. :)

2012-12-15
00:12:43

Lek för att få till bra bilder
 
Efter lite snabbutbildning innan fotografering imorgon med två syskon, bestämde jag mig för att titta in på Moderskeppets utbud av kurser och fann lekfulla syskonporträtt. Mycket bra kurs, fastnade verkligen. Bestämde mig för att prova lite på min hund, genom att tala mycket med henne och busa till det mer än vad jag brukar göra för att hon ska titta på mig. Jag hade kameran på autofokus och ställde in så att Noomie var fokuserad, busade med henne och tryckte sedan av. Det var ingen planerad fotografering och jag tänkte inte ta mer än några snabba kort, så det blev resultatet här ovan. Hon möter min blick genom kameran och lägger huvudet lite på sned. Precis det jag var ute efter, eftersom jag vet att hon lägger huvudet på sned när hon tycker något låter lite konstigt. Tyvärr blinkar hon ganska mycket när det kommer blixt och här höll hon på att börja blinka, men jag hann knäppa kortet innan. 
 
Det jag lärde mig var att för att få till riktigt bra bilder ska man leka mycket med barnet eller djuret man fotograferar. Djur är väldigt svåra, så att fota andras djur blir ju tryggast om husse eller matte (eller båda) är med. När jag menar att man ska busa med fotomotivet, så menar jag när det gäller barn eller djur. Lek, busa, gå utanför din roll och bara var tokig så växer bra bilder fram. ;) 
 
Nu har jag massor av inspiration inför fotograferingen imorgon av två syskon på fem och åtta år. Jag tror att det kommer bli superkul! Kommer blogga om förberedelserna innan, om jag hinner, annars får ni se dem efteråt! 

2012-12-14
18:41:25

Nu är alla papper inskickade!
 
en bild på mig och vovven för några dagar sedan, mys! 
 

Idag har jag fyllt i papper till skatteverket och skickat in, för att registrera ett företag som fotograf. Kommer säkert att få göra om det, men vad gör det? Hade inte riktigt koll på alla siffror. Bara jag får starta företag så blir jag nöjd! ^__^ 
Tog visst en ofrivillig paus här. Och kommer nog inte skriva så mycket mer. Har mest jobbat idag, frusit och spelat Assassins Creed Brotherhood. Älskar det spelet! Nu blir det lite mer mys och kanske att jag tränar lite här hemma också. Behövs! 
 
Ha en bra fredag! 

2012-12-08
20:29:33

Dagens look
 
Leggings: H&M
T-shirt: London
Kofta: Vero Moda
Kjol: Second hand
 
ja, jag vet att jag har olika strumpor, haha. ;) Blev just så denna dag! 

2012-12-08
20:02:40

HDR II
 
Jag är lite kär i detta. <3

2012-12-07
23:52:06

HDR-bild
 
Min allra första HDR-bild. Tycker det är så snyggt och blev så klara färger så jag vill bara göra sådana, haha. Ska visa hur jag gjort imorgon. :) Gjorde den från en enda RAW-fil. 

2012-12-07
16:23:10

Light II

2012-12-07
16:11:08

Genom kompaktkamerans ögon

2012-12-07
14:52:00

Light
 
En bild från ett experiment. :) 

2012-12-07
10:12:23

En bild ur verkligheten

 
 
När jag fyllde 22 igår så fick jag en digital kamera i födelsedagspresent. Jag älskar den. Jag älskar den för att då kan jag ta fula vardagsbilder och leka runt på det sätt som jag vanligtvis inte gör med min systemkamera. Som korten ovan till exempel. De är inte estetiskt vackra, men de visar vardag och att jag har gått crazy med kameran på det där messy sättet som man gör när man bara leker runt. Trots att jag är fotograf och måste tänka på komposition, ljus och olika vinklar, med mera för att skapa en så bra bild som möjligt, så blir det suddigt, fult och bara dåligt när jag bara plockar upp kameran på måfå. Jag älskar att ta kort och tycker det är fantastiskt med sådana här bilder. De avbildar något utan att vara perfekt. Det är det som är det fina med kameror och fotografieringar, hur verkligheten ska se ut avgör fotografen. Fint eller fult. Smutsigt eller alldeles underbart.  
 
Jag döper denna kategori till snapshots, här samlar jag sådana här vardagsbilder. Nu ska jag städa och ta ännu mer knasiga kort. ;) 

2012-12-05
11:24:34

Öva mer på bländare och slutartid
 
Efter att ha varit ute på en fotopromenad och kommit hem och insett att mina bilder blev kassa, har jag insett att jag behöver öva mer på bländare och slutartid för att få ännu skarpare bilder. Tidigare har jag gått på känsla och fotat med det som känns säkert för stunden men nu vill jag ha ytterligare koll för att bland annat kunna fota rörliga motiv. Som på bilden ovan till exempel där blåser det. Alla motiv man fotar står ju knappast stilla så nu ska jag göra allt för att få benkoll på det. 
Nu sitter säkert någon och tänker "Hur kan hon kalla sig för fotograf om hon inte har koll på det?" Jag har koll, men inte tillräcklig koll. Det måste sitta som berget. Så det ska jag öva på så fort jag städat klart. 
Men nu diska! 

2012-12-05
08:26:00

Photoshop-tutorial: Riktigt kyliga höstbilder
 
Originalbild. 
 

Har du tagit några fina höstbilder i höstas, men inte riktigt vet hur du ska redigera dem? Här visar jag upp hur du gör  riktigt kyliga, men ändå varma höstbilder som garanterat ger känslan av den där kalla dagen då du fotade dem! 
 
 
Börja med att göra en kopia på lagret, så att du bevarar originalet i grunden, genom att trycka på CTRL+J. Jag använder mig av Photoshop cs6, men det går lika bra med vilken version som helst av Photoshop. 
 
1. Öppna sedan Image- Adjustments- brightness/contrast och ändra kontrasten till önskad enhet, jag valde 62. Det ska vara ganska starkt, så någonstans runt där blir bra. Jag ljusade även upp bilden till 12. 
 
2. Därefter lägger vi på ett fotofilter (Image- adjustments -photofilter) och lägger på ett cooling filter (80), intensitet 25 %. Detta gör att bilden får en kyligare ton. 
 
3. Sedan väljer du Layer-adjustment layer- selective color för att ändra det röda i bilden. Dra ner cyan till -67, magenta +25, gult +36 och svart till +14. Detta är ungefärliga siffror, du kan självklart dra upp dem hur långt du vill. 
 
Nu ser bilden ut ungefär såhär. 
 
Välj sedan layer- new adjustment layer- hue/saturation (saturation är mättnad). Dra upp mättnaden till omkring +15 och den andra skalan till omkring - 8. Ändra ingenting på ljusheten, utan låt bilden behålla den ljusheten den har. 
 
Nu är du klar. Har du Photoshop cs6 kan du lägga på en tilt/shift effect om du vill. Du hittar den under Filter-fliken. 
 
 
Mitt resultat. 
 
 
Ett annat exempel. 

2012-12-05
06:44:18

Babyfotografering

 
Här är två bilder från min babyfotografering som jag hade den 21 november. Den var väldigt rolig och barnet var helt gudomligt söt! Mer bilder kan ni hitta på min hemsida HÄR.  
Idag är jag uppe med tuppen och sitter i min pyjamas och ska jobba undan lite innan jag börjar dagens städning. Vi storstädar nämligen inför helgen och min födelsedag. Lite trött, men samtidigt för pigg för att sova, så jag sitter i min sköna morgonrock istället. Har ett par saker jag ska planera till bloggen, bland annat en kurs i foto! Håll utkik! :-)

2012-12-04
21:58:11

Inspiration Marilyn Monroe
 
På fredag är det dags för en fotosession igen. :) Denna gång är det en av mina fina vänner som ska förevigas på bild som ingen mindre än Marilyn Monroe. Jag är så sjukt excited så det är inte sant. Det ska verkligen bli underbart kul! Marilyn Monroe är så otroligt vacker och det ska bli roligt att ge vår egen tolkning av henne. Sitter just nu och gör en storyboard som inte blir lika fin som mina inspirationsbilder, men ändå. ^^ Någonstans måste man börja. Jag har verkligen lärt mig att det här med storyboards är en bra grej. Något jag missade på min första fotografering. Just det! Har glömt att visa bilder från det, ska absolut göra det. 
 
Nej, back to work!
Kram! <3

2012-12-04
18:25:28

Klädval tisdag
 
Den här underbara tröjan myser jag runt i idag. Från Cheap Monday. Köpte den i London, men har sett att den finns på bland annat Weekday här. Tycker den här så himla härlig och skön och den gula färgen är underbar. 
Just nu sitter jag och fryser. Funderar på ifall jag ska ta en dusch. Det är så himla kallt i vår lägenhet så vi har igång min lilla elektriska eldstad som sprider lite värme i alla fall. Har redan duschat idag, men vad sjutton. Är man kall så är man. 

2012-12-04
12:50:30

Stockholmsbild
 
Idag är jag seg och har ingen inspiration. Ganska tråkigt. Har städat lite och redigerat bilden ovan. Den är ifrån när jag var i Stockholm sist och jag kunde inte låta bli att knäppa en bild på när en mamma fotograferar sin dotter. Det var en sådan känsla bara. Älskar spontana kort, speciellt på gatuliv! 
 
Idag vill jag ta med kameran ut i snön, men får se om jag gör det. Ska på möte dessförinnan (inget spännande tyvärr) och sedan får vi se. Behöver egentligen städa massa, min och min sambos lägenhet är verkligen sjukt stökig. Vi båda är lika dåliga på att städa. Men hoppas på en liten promenad i alla fall! Vill ha fler vinterbilder. ;) Nu ska jag nog spela lite rollercoaster tycoon eller Sims innan mötet börjar. Det är hemma hos mig, så sitter mest och väntar. 
 
Hörs senare!

2012-12-03
20:03:15

Nytt i garderoben
 
Ursäkta den första bilden som bara är otroligt dålig, vet inte vad som hände där. Men vill bara visa vad jag fyndade idag! Var på Myrorna och letade lite kläder (jag älskar secondhand!) och fann denna, helt underbar kjol för 45 kronor. Den kommer ursprungligen från H&M och jag är totalt kär i den. Massa fina små fåglar på. <3 Den ska jag ha på min födelsedag, som är nu på torsdag. Jag har aldrig riktigt varit förtjust i min födelsedag, tycker ärligt talat sådär om att fylla år. Men i år har jag en fin och kär vän över och firar min födelsedag tillsammans med henne. Ska bli världsbäst!! Därför ser jag fram emot min födelsedag nu i år. ^__^ I år fyller jag 22, läskigt att tiden går så fort. Känns ibland som det var igår jag fyllde 18 liksom... ^^ 
 
Idag har jag fått känna på hur mitt liv som företagare kommer att se ut. Blev uppringd av någon från Göteborg som bestämt ville promota min hemsida. Hade gärna gjort det om det inte varit så fasligt dyrt. Jag berättade att jag var i uppstarten och inte hade råd med det, men han vägrade ge med sig så till slut tvingades jag lägga på i örat på honom. Lite jobbigt, men jag känner att vill jag något så kontaktar jag dem då. Men det är ganska spännande i alla fall, nu är jag ju faktiskt frilansande fotograf på riktigt. Jag tar emot uppdrag på riktigt och allt sånt. Det är roligt. ^__^ Och så värt allting! Är så glad för denna möjlighet! 
 
Nu ska jag skicka ett par mail och sedan spela lite Sims. Det var väldigt längesedan nu. 
Hörs senare! 

2012-12-02
20:02:31

Kamera
 
Den här lilla kameran fyndade jag i Stockholm på Myrorna för ynka 30 kronor. Det är en analog kompaktkamera från Canon Top shot, som jag tänkte ha som lite leksakskamera och bara springa runt och ta kort på random saker med. Den har dock inga batterier så det ska jag ge mig i kast med snart. Det och film. 
 
Kameran har förut kostat runt 1800:- och säger sig ta fina bilder (enligt recensioner på Fotosidan). Den är från mitten av 1980-talet. 

2012-12-02
16:27:48

Today
 
Jag gillar verkligen den här bilden. Inte för att den på något sätt är tekniskt korrekt, utan för känslan den förmedlar. Jag var lycklig. Jag skulle på fotomässan med en av mina bästa kompisar. Och jag ville så gärna fotografera mig mot en takspegel. 
 
Idag har jag delat ut reklam. Det har kommit massa snö nu så det var lite jobbigt att köra vagnen. Men all reklam kom ut och det är skönt. Idag var det sista veckan jag jobbade med två distrikt, från och med nästa vecka har jag bara ett. Ganska skönt då jag fyller år nästa vecka och vill ha så lite som möjligt att göra på helgen. Ett fotobesök är planerat i alla fall, så det ska bli härligt! 
Jag håller just nu på att starta ett företag. Eller just nu och nu, det kommer att ta ett tag. Men jag är igång i alla fall så snart har jag mitt alldeles egna fotoföretag! En prislista är skriven idag och en Facebook sida ploppade upp igår. Dock är jag inte riktigt klar med den, så det dröjer lite innan jag faktiskt "outar" den här. ;) Prislistan kommer att börja gälla från januari nästa år, så den publicerar jag inte heller. Jag hoppas få klart inskickningen av papper till Skatteverket innan jul, men det kommer jag nog att göra Så flitigt som jag jobbar på. ^__^ 
 
Nu ska jag snart värma lite gröt att äta och så ska jag och min fästman gå och köpa lite gott till ikväll. Ha det så bra. <3

2012-12-02
15:22:04

Dagens look
 
Någonstans finns det allt ett litet stil-lejon inom mig som vill komma ut. ;) Jag tycker om kläder, men har aldrig riktigt visat upp det. 
 
Skjorta kommer från Röda Korset
Leopardtajts H&M 
Hatt: present till Viktor från hans syster (fast jag har lånat den. ^^)

2012-12-02
12:48:46

Look of today

2012-12-01
21:22:05

Instagram
 
Ett litet urval från min Instagram. Ni får gärna följa mig där, jag heter Hippieflickan. (: